Produkty
- Albumina jaja kurzego w proszku pienista Ex, wysokorozpuszczalna
- Albumina jaja kurzego w proszku pienista Ex, wysokorozpuszczalna z chowu ściółkowego
- Albumina jaja kurzego w proszku pienista Ex, wysokorozpuszczalna z chowu z wolnego wybiegu
- Albumina jaja kurzego instant pienista Ex
Opis
Albumina w proszku pienista została uzyskana w procesie odcukrzania a następnie suszenia płynnego białka z jaj kurzych oraz pasteryzację. Produkt ten charakteryzuje się znacznie większymi wskaźnikami pienistości i wytrzymałości piany po ubiciu. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych.
Zalety produktu
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
- szeroki wachlarz zastosowań
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
- doskonała rozpuszczalność
- wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego