Produkty
- Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca
- Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego
- Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu z wolnego wybiegu
- Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego HG-BH*
- Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca z chowu ściółkowego KAT
* potwierdzone pochodzenie z chowu ściółkowego; jednostka inspekcyjna AgroVet GmBH
Opis
Albumina jaja kurzego w proszku, wysokożelująca została otrzymana poprzez odcukrzanie, suszenie płynnego białka z jaj kurzych oraz suchą pasteryzację. Proces produkcji spełnia wymagania polskich przepisów prawnych dotyczących produktów spożywczych oraz Rozporządzenia Komisji WE Nr 853/2004 i 852/2004 z dnia 29.04.2004.
Bardzo ważnym i wyróżniającym ten produkt wskaźnikiem jest zdolność żelowania określana siłą żelowania. Żelowanie przedstawianej albuminy w porównaniu z żelem naturalnego białka jaja jest wielokrotnie bardziej efektywne. Bardzo wysoka siła żelowania wyrobu powiększa zakres zastosowania. Produkt przeznaczony jako dodatek funkcjonalny i odżywczy w przetwórstwie miesa, szynek, kiełbas, pasztetów, przetworów rybnych, galanterii spożywczej i innych. 1 kg Albuminy jaja kurzego instant zastępuje około 316 białek jaj świeżych o wadze 50 g.
Zalety produktu
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
- szeroki wachlarz zastosowań
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
- doskonała rozpuszczalność
- wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.