Produkty
- Chlorek lizozymu z białka jaj kurzych w proszku E 1105
- Chlorek lizozymu z białka jaj kurzych instant E1105
Opis
Chlorek lizozymu jaj kurzych w proszku został otrzymany w wyniku izolacji enzymu z płynnego białka jaj kurzych, suszenie i pasteryzację. Produkt spełnia wymagania polskich i unijnych przepisów prawnych dotyczących dodatków do żywności, w tym Rozporządzenia Ministra Zdrowia (Dz. U. 2010, nr 232, poz. 1525, Dz. U. 2011, nr 2, poz. 3). Proces produkcji spełnia wymagania polskich przepisów prawnych dotyczących produktów spożywczych oraz Rozporządzenia Komisji WE Nr 853/2004 i 852/2004 z dnia 29.04.2004
Wyrób o mocno zwiększonej aktywności preparatu na poziomie wymaganym dla lizozymu do zastosowań spożywczych jak również parafarmaceutycznych. Dzięki zastosowaniu nowej technologii suszenia produkt rozpuszcza się bardzo szybko, przez co skracamy czas przygotowania. Lizozym jest naturalnym konserwantem, który może być stosowany w utrwalaniu produktów żywnościowych. Szczególnie duże zastosowanie, lizozym znajduje w technologii serów dojrzewających jako czynnik redukujący bakterie kwasu masłowego oraz przy produkcji piwa i wysokiej jakości win.
Zalety produktu
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
- szeroki wachlarz zastosowań
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami
- doskonała rozpuszczalność
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.