Produkty
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z chowu ściółkowego
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z chowu z wolnego wybiegu
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i maltodekstryną
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i maltodekstryną - z chowu ściółkowego KAT
- Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z solą i syropem glukozowym
Opis
Żółtko w proszku stabilizowane to produkt pozyskiwany w procesie podziału i suszenia specjalnie wyselekcjonowanych jaj. Jego charakterystyczną cechą jest podwyższona termostabilność. Doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, produkcji makaronów, kremów i budyniów. Wykorzystywane przy produkcji majonezu, sosów, panierek oraz zup typu instant. Ponadto w produkcji likierów i ajerkoniaków oraz w przemyśle lodziarskim.
Zalety produktu
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
- szeroki wachlarz zastosowań
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
- doskonała rozpuszczalność
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.