Stabilizowane żółtko jaj kurzych w proszku z dodatkami i bez

Produkt ten jest odpowiedzią na zmieniające się potrzeby klientów w zakresie żywności o właściwościach emulgujących, która jest używana jako dodatek do produktów, gdzie te właściwości są niezbędne, m.in. majonezów, sosów majonezowych. Produkt ten posiada kilka zalet, które sprawiają, że może zyskać na popularności i zastąpić tradycyjne żółtko w proszku:

  • reakcja enzymatyczna, której poddane jest to żółtko prowadzi do uwolnienia granul tłuszczowo-białkowych lecytyny, która jest naturalnym emulgatorem, przez co może ona być w większym stopniu użyta w produkcji np. majonezów. Efektem tego jest zwiększona zdolność emulgacji.
  • dodatek maltodekstryny lub syropu glukozowego chroni białka podczas procesu suszenia, co wpływa na zdolność emulgacji,
  • produkt ten posiada wyższe parametry lepkości oraz pożądaną konsystencję i kremowy smak.

Jest to produkt z przetworzonego żółtka jaj kurzych zapewniający stabilność emulsji i gwarantujący, że końcowy wyrób taki jak majonez, dresing lub sos może być poddawany obróbce cieplnej bez straty właściwości emulgacyjnych. Poprzez dodanie dodatków takich jak: sól, maltodekstryna lub syrop glukozowy możliwe jest stworzenie bardzo stabilnego produktu końcowego.

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Motoryzacyjna 8,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 380 22 50
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij