ZAPYTANIE OFERTOWE nr 4/2020

Nowa Sól,28.02.2020r.

 

KOMUNIKAT NR 1

W związku z wszczętym przez Spółkę OVOPOL postępowaniem numer 4/2020 dla projektu pt. Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18)”, niniejszym informujemy o zmianie treści:

  • Załącznika nr 1 Formularz Ofertowy oraz załącznika nr 2 do Formularza Ofertowego,
  • Zapytania Ofertowego nr 4,
  • Specyfikacji Technicznej, będącej załącznikiem nr 2a do zapytania ofertowego nr 4

 

Załącznik nr 1 Formularz Ofertowy

 Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert.

 Dotychczasowy zapis:

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

Realizacja przynajmniej jednej podobnej linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej.

 

 

 

 

Nowy zapis:

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

Wydajność pasteryzatora:

a)      masa jajeczna - min. 5000 l/h,

b)      żółtko płynne - min. 2800 l/h,

żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h;

 

 

 

 

 

 Załącznik nr 2 do Formularza Ofertowego

Dodano punkt g.

  1. g) w przypadku przystąpienia do konkursu przez konsorcjum posiadać będą polisy OC dotyczące działalności gospodarczej na łączną wartość min 150% wartości kontraktu. W polisach będzie zapis, że jedna z nich będzie polisą OC podstawową, a druga polisa OC stanowi nadwyżkę do polisy podstawowej wraz z podaniem numeru polisy OC podstawowej. Polisa OC konsorcjantów będzie w następującej konstrukcji: a) Polisa podstawowa OC: z sumą gwarancyjną na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie realizacji na wartość zamówienia 100% netto, b) Polisa nadwyżkowa OC - z sumą gwarancyjną na wartość zamówienia 50% netto (pozostałej wartości netto przedmiotu zamówienia) ponad polisę podstawową;

 Prosimy o stosowanie aktualnej wersji załącznika nr 1 Formularza Ofertowego oraz  załącznika nr 2 do formularza ofertowego.

 Zapytanie Ofertowe nr 4

Punkt III.

Dotychczasowy zapis:

Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załączniku nr 2 stanowiącym specyfikację techniczną.

 Nowy zapis:

Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa, montaż, instalacja linii produkcyjnej jaj o wydajności 3 mln jaj/dobę:

  • 4 zestawy wymienników rurowych: żółtko, białko, masa jajowa, masa wynikowa,
  • 5 zbiorników magazynowo – procesowych,
  • Zestaw 6 pomp produktu zintegrowanych z wyspą zaworową,
  • Pasteryzator o wydajności 5000 l/h,
  • Dwutorowa, czterozbiornikowa stacja mycia CIP,
  • System dozowania sody i kwasu do mycia pasteryzatorów,
  • Instalacja dozowania soli do zbiorników magazynowo – procesowych,
  • Chillery wody lodowej wraz z instalacji,
  • Instalacja rurowa produktu, CIP,
  • Instalacje rurowe mediów pomocniczych: para, kondensat, sprężone powietrze, woda,
  • Integracja urządzeń przenoszonych z funkcjonującego zakładu: zbiorniki magazynowo-procesowe, zbiornik przed suszarnią, pasteryzator, podgrzewacz żółtka z instalacją dozowania, zestawy pomp na urządzeniach przenoszonych,
  • Integracja linii produkcyjnej z pozostałymi ogniwami: wybijalnia, suszarnia rozpyłowa, pakowaczka, suszarnia skorup.

 Przedmiot zamówienia obejmuje również nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej opisanej szczegółowo w załączniku nr 2.

 Punkt IV.1.c.

Dotychczasowy zapis:

  1. c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia – warunek potwierdzany oświadczeniem wraz z listą referencyjną ze zrealizowaną w ostatnich 5 latach przynajmniej jedną podobną linią technologiczną dla produktów płynnych w przemyśle spożywczym,

 Nowy zapis:

  1. c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia – warunek potwierdzany listą referencyjną ze zrealizowaną w ostatnich 5 latach (licząc od dnia publikacji zapytania ofertowego) przynajmniej jedną linią technologiczną obejmującą wykonanie pasteryzatora. W przypadku konsorcjum warunek uznaje się za spełniony jeżeli oferenci łącznie wykażą spełnienie warunku wskazanego powyżej (nie jest wymagane spełnienie warunku przez każdego z oferentów oddzielnie),

 Punkt IV.1.g. – dodano nowy punkt

Nowy zapis:

w przypadku przystąpienia do konkursu przez konsorcjum posiadać będą polisy OC dotyczące działalności gospodarczej na łączną wartość min 150% wartości kontraktu. W polisach będzie zapis, że jedna z nich będzie polisą OC podstawową, a druga polisa OC stanowi nadwyżkę do polisy podstawowej wraz z podaniem numeru polisy OC podstawowej. Polisa OC konsorcjantów będzie w następującej konstrukcji: a) Polisa podstawowa OC: z sumą gwarancyjną na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie realizacji na wartość zamówienia 100% netto, b) Polisa nadwyżkowa OC - z sumą gwarancyjną na wartość zamówienia 50% netto (pozostałej wartości netto przedmiotu zamówienia) ponad polisę podstawową;

 Punkt IV.2.

Dotychczasowy zapis:

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

Realizacja przynajmniej jednej podobnej linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej.

 

 

 

 

3

Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r.

Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy)

 

 

 

 

 Nowy zapis:

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

 

Wydajność pasteryzatora:

c)     masa jajeczna - min. 5000 l/h,

d)    żółtko płynne - min. 2800 l/h,

e)    żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h;

 

 

 

 

3

Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r.

Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy)

 

 

 

 

 Punkt V.1.

Dotychczasowy zapis:

  • Ocena ofert składa się z dwóch części: oceny finansowo handlowej oraz oceny doświadczenia w realizacji linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej.

 

l.p.

Kryterium

Waga punktowa kryterium

Sposób oceny kryterium

1

C –

cena netto

90 pkt

 

C = (Cmn / Cnob) x 90

 

gdzie:


C - liczba punktów za cenę 
Cmn- cena netto oferty najniższej
Cnob - cena netto oferty badanej

 

2

D –

doświadczenie

10 pkt

Kryterium „Doświadczenie” będzie punktowane zgodnie z poniższą punktacją:

-        3 lub więcej należycie wykazane linie technologiczne – 10 pkt,

-        2 należycie wykazane linie technologiczne – 6 pkt,

-        1 należycie wykazana linie technologiczne – 3 pkt,

-        niewykazanie żadnej linii technologicznej, lub brak poświadczenia doświadczenia Oferenta – 0 pkt.

Punkty nie będą sumowane.

 

Dowodem potwierdzającym należyte wykonanie usług będzie poświadczenie lub oświadczenie Oferenta, jeżeli z uzasadnionych przyczyn oferent nie będzie w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa wyżej.

W przypadku złożenia oświadczenia, Oferent jest zobowiązany do podania przyczyn nieuzyskania poświadczenia.

 

 Nowy zapis:

 Ocena ofert składa się z oceny finansowo handlowej.

 Kryterium – cena 100%

Zamawiający przy obliczaniu kryterium będzie brał pod uwagę cenę netto w walucie EUR lub PLN za wykonanie przedmiotu zamówienia.

Punktacja za kryterium kolejnych ofert odbędzie się wg wzoru:

 

l.p.

Kryterium

Waga punktowa kryterium

Sposób oceny kryterium

1

C –

cena netto

100 pkt

 

C = (Cnon / Cnob) x 100

 

gdzie:


C - liczba punktów za cenę 
Cnon- cena netto oferty najniższej
Cnob - cena netto oferty badanej

 

 Punkt VI.16.g. – dodano nowy punkt

 g) Umowę konsorcjum w przypadku złożenia w postępowaniu oferty przez konsorcjum.

 Specyfikacji Technicznej, będącej załącznikiem nr 2a

do zapytania ofertowego nr 4

  Zmiany w zakresie pkt. 25.

Dotychczasowy zapis:

  • Minimalny czas pracy pasteryzatora 7 godzin;

 Nowy zapis:

 Minimalny czas pracy pasteryzatora 5 godzin;

 Powyższe zmiany nie powodują zmiany terminu składania ofert. Informujemy jednocześnie, iż pozostałe zapisy w Zapytaniu ofertowym nr 4 nie uległy zmianie.

W związku z wprowadzonymi zmianami, przesyłamy zaktualizowaną treść Zapytania Ofertowego nr 4 wraz z załącznikami do Oferentów. Wprowadzone zmiany zaznaczone zostały w trybie śledzenia zmian.

Z poważaniem,

 

W związku z realizacją Projektu „Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18), współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, Poddziałanie 3.2.1 Badania na rynek, oraz obowiązkiem dokonywania zakupów w oparciu o najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę, z zachowaniem zasad uczciwej konkurencji, efektywności, jawności i przejrzystości, Spółka Ovopol Sp. z o.o. składa zapytanie ofertowe dotyczące zakupu, dostawy, montażu instalacji oraz nadzoru nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej. 

Nowa Sól,05.03.2020r.

 

KOMUNIKAT NR 2

 

 

W związku z wszczętym przez Spółkę OVOPOL postępowaniem numer 4/2020 dla projektu pt. Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18)”, niniejszym informujemy o zmianie treści Zapytania Ofertowego nr 4 oraz załącznika nr 1  do zapytania ofertowego nr 4.

 Wprowadzona zmiana dot. Punktu IV.1. Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert tj. gwarancja jakości:

 Dotychczasowy zapis:

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

Wydajność pasteryzatora:

a)      masa jajeczna - min. 5000 l/h,

b)      żółtko płynne - min. 2800 l/h,

żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h;

 

 

 

 

3

Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r.

Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy)

 

 

 

 

 Nowy zapis:

 

L.P.

Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert

Potwierdzenie

( TAK/NIE)

Opis możliwości wykonania zadania

Uwagi Oferenta!

Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr.

1

Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę.

 

 

 

 

2

 

Wydajność pasteryzatora:

c)      masa jajeczna - min. 5000 l/h,

d)      żółtko płynne - min. 2800 l/h,

e)      żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h;

 

 

 

 

3

Gwarancja 36 miesięcy: instalacje rurowe, oprogramowanie, połączenia spawane, zbiorniki;

Gwarancja 24 miesiące: armatura, automatyka, chillery, głowice myjące, instalacja dozowania soli, izolacja, mieszadła, pasteryzator, pompy, punkty kontrolno-pomiarowe, stacja mycia CIP, system dozowania sody i kwasu, wymienniki ciepła, wyposażenie szaf elektrycznych, zawory, pozostałe.

 

 

 

 

4

Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r.

Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy)

 

 

 

 

 

Powyższe zmiany nie powodują zmiany terminu składania ofert. Informujemy jednocześnie, iż pozostałe zapisy zapytania ofertowego nie uległy zmianie.

Prosimy o stosowanie aktualnej wersji zapytania ofertowego.

 

Nowa Sól, 01.04.2020 r.

KOMUNIKAT NR 3

 

W związku ze stanem epidemiologicznym w Polsce wprowadzamy zmianę w zasadach prowadzenia negocjacji. Zmiana dotyczy możliwości przeprowadzania negocjacji za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej w tym telekonferencji, wideokonferencji. Tryb przeprowadzenia negocjacji zostanie uzgodniony pocztą elektroniczną z każdym z oferentów oddzielnie.

W związku z powyższym informujemy, że negocjacje odbędą się trybie jednoetapowym.

Podpisanie protokołu po negocjacjach odbędzie się również drogą elektroniczną poprzez przesłanie podpisanego skanu protokołu przez Zamawiającego i Oferenta.

 

Nowa Sól, 14.04.2020 r.

INFORMACJA O WYNIKU POSTĘPOWANIA[1]

o udzielenie zamówienia na zakup, dostawę, montaż instalacji oraz nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej

(zapytanie ofertowe nr 4/2020)

 Informujemy, że w związku z realizacją projektu pt.: ”Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr projektu POIR.03.02.01-08-0004/18), współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, działanie 3.2.1 Badania na rynek oraz obowiązkiem dokonywania zakupów w oparciu o najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę, z zachowaniem zasad uczciwej konkurencji, efektywności, jawności i przejrzystości, Spółka Ovopol Sp. z o.o. zakończyła postępowanie na zakup, dostawę, montaż instalacji oraz nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej wraz z wyborem oferenta.

 Informujemy, że na podstawie kryteriów oceny ofert, najlepszą ofertę złożyła firma:

Tetra Pak Sp. z o.o.

Ul. Osmańska 14

02-823 Warszawa

 Komisja rekomenduje zlecenie wykonania przedmiotowego zamówienia firmie Tetra Pak Sp. z o.o. do realizacji na warunkach złożonej oferty z dnia 30.03.2020 r. na łączną kwotę netto po negocjacjach w dniu 08.04.2020 r. – 8.350.000,00 PLN  (słownie: osiem milionów trzysta pięćdziesiąt tysięcy złotych).

 

[1] Zgodnie z zapisami Regulaminu udzielania zamówień na dostawy i usługi dla projektu.

Wioletta Raj

OVOPOL Sp. z o.o.
Wojska Polskiego 39
67-100 Nowa Sól
POLSKA
www.ovopol.pl
tel.         +48 68 387 32 51
tel. kom. +48  507 019 474       
tel./fax    +48 68 387 45 94

Pytania i odpowiedzi

Od momentu powstania firma OVOPOL wyrosła na jednego z wiodących liderów rynku przetwórstwa jajczarskiego w Europie. Ciągła modernizacja oraz rozbudowa bazy technologiczno-produkcyjnej pozwalają na uzyskanie najwyższej jakości produktów.

O firmie

Informacje

Kontakt

OVOPOL Sp. z o.o.
ul. Motoryzacyjna 8,
67-100 Nowa Sól
tel. +48 68 380 22 50
e-mail

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
OVOPOL nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Internet Explorer, Firefox, Google Chrome lub innych.
Zamknij