Nowa Sól,28.02.2020r.
KOMUNIKAT NR 1
W związku z wszczętym przez Spółkę OVOPOL postępowaniem numer 4/2020 dla projektu pt. ”Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18)”, niniejszym informujemy o zmianie treści:
- Załącznika nr 1 Formularz Ofertowy oraz załącznika nr 2 do Formularza Ofertowego,
- Zapytania Ofertowego nr 4,
- Specyfikacji Technicznej, będącej załącznikiem nr 2a do zapytania ofertowego nr 4
Załącznik nr 1 Formularz Ofertowy
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert.
Dotychczasowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Realizacja przynajmniej jednej podobnej linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej. |
|
|
|
|
Nowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Wydajność pasteryzatora: a) masa jajeczna - min. 5000 l/h, b) żółtko płynne - min. 2800 l/h, żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h; |
|
|
|
|
Załącznik nr 2 do Formularza Ofertowego
Dodano punkt g.
- g) w przypadku przystąpienia do konkursu przez konsorcjum posiadać będą polisy OC dotyczące działalności gospodarczej na łączną wartość min 150% wartości kontraktu. W polisach będzie zapis, że jedna z nich będzie polisą OC podstawową, a druga polisa OC stanowi nadwyżkę do polisy podstawowej wraz z podaniem numeru polisy OC podstawowej. Polisa OC konsorcjantów będzie w następującej konstrukcji: a) Polisa podstawowa OC: z sumą gwarancyjną na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie realizacji na wartość zamówienia 100% netto, b) Polisa nadwyżkowa OC - z sumą gwarancyjną na wartość zamówienia 50% netto (pozostałej wartości netto przedmiotu zamówienia) ponad polisę podstawową;
Prosimy o stosowanie aktualnej wersji załącznika nr 1 Formularza Ofertowego oraz załącznika nr 2 do formularza ofertowego.
Zapytanie Ofertowe nr 4
Punkt III.
Dotychczasowy zapis:
Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załączniku nr 2 stanowiącym specyfikację techniczną.
Nowy zapis:
Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa, montaż, instalacja linii produkcyjnej jaj o wydajności 3 mln jaj/dobę:
- 4 zestawy wymienników rurowych: żółtko, białko, masa jajowa, masa wynikowa,
- 5 zbiorników magazynowo – procesowych,
- Zestaw 6 pomp produktu zintegrowanych z wyspą zaworową,
- Pasteryzator o wydajności 5000 l/h,
- Dwutorowa, czterozbiornikowa stacja mycia CIP,
- System dozowania sody i kwasu do mycia pasteryzatorów,
- Instalacja dozowania soli do zbiorników magazynowo – procesowych,
- Chillery wody lodowej wraz z instalacji,
- Instalacja rurowa produktu, CIP,
- Instalacje rurowe mediów pomocniczych: para, kondensat, sprężone powietrze, woda,
- Integracja urządzeń przenoszonych z funkcjonującego zakładu: zbiorniki magazynowo-procesowe, zbiornik przed suszarnią, pasteryzator, podgrzewacz żółtka z instalacją dozowania, zestawy pomp na urządzeniach przenoszonych,
- Integracja linii produkcyjnej z pozostałymi ogniwami: wybijalnia, suszarnia rozpyłowa, pakowaczka, suszarnia skorup.
Przedmiot zamówienia obejmuje również nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej opisanej szczegółowo w załączniku nr 2.
Punkt IV.1.c.
Dotychczasowy zapis:
- c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia – warunek potwierdzany oświadczeniem wraz z listą referencyjną ze zrealizowaną w ostatnich 5 latach przynajmniej jedną podobną linią technologiczną dla produktów płynnych w przemyśle spożywczym,
Nowy zapis:
- c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia – warunek potwierdzany listą referencyjną ze zrealizowaną w ostatnich 5 latach (licząc od dnia publikacji zapytania ofertowego) przynajmniej jedną linią technologiczną obejmującą wykonanie pasteryzatora. W przypadku konsorcjum warunek uznaje się za spełniony jeżeli oferenci łącznie wykażą spełnienie warunku wskazanego powyżej (nie jest wymagane spełnienie warunku przez każdego z oferentów oddzielnie),
Punkt IV.1.g. – dodano nowy punkt
Nowy zapis:
w przypadku przystąpienia do konkursu przez konsorcjum posiadać będą polisy OC dotyczące działalności gospodarczej na łączną wartość min 150% wartości kontraktu. W polisach będzie zapis, że jedna z nich będzie polisą OC podstawową, a druga polisa OC stanowi nadwyżkę do polisy podstawowej wraz z podaniem numeru polisy OC podstawowej. Polisa OC konsorcjantów będzie w następującej konstrukcji: a) Polisa podstawowa OC: z sumą gwarancyjną na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie realizacji na wartość zamówienia 100% netto, b) Polisa nadwyżkowa OC - z sumą gwarancyjną na wartość zamówienia 50% netto (pozostałej wartości netto przedmiotu zamówienia) ponad polisę podstawową;
Punkt IV.2.
Dotychczasowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Realizacja przynajmniej jednej podobnej linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej. |
|
|
|
|
3 |
Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r. Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy) |
|
|
|
|
Nowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Wydajność pasteryzatora: c) masa jajeczna - min. 5000 l/h, d) żółtko płynne - min. 2800 l/h, e) żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h; |
|
|
|
|
3 |
Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r. Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy) |
|
|
|
|
Punkt V.1.
Dotychczasowy zapis:
- Ocena ofert składa się z dwóch części: oceny finansowo handlowej oraz oceny doświadczenia w realizacji linii technologicznej produktów płynnych w zakładach branży spożywczej.
l.p. |
Kryterium |
Waga punktowa kryterium |
Sposób oceny kryterium |
1 |
C – cena netto |
90 pkt |
C = (Cmn / Cnob) x 90
gdzie:
|
2 |
D – doświadczenie |
10 pkt |
Kryterium „Doświadczenie” będzie punktowane zgodnie z poniższą punktacją: - 3 lub więcej należycie wykazane linie technologiczne – 10 pkt, - 2 należycie wykazane linie technologiczne – 6 pkt, - 1 należycie wykazana linie technologiczne – 3 pkt, - niewykazanie żadnej linii technologicznej, lub brak poświadczenia doświadczenia Oferenta – 0 pkt. Punkty nie będą sumowane.
Dowodem potwierdzającym należyte wykonanie usług będzie poświadczenie lub oświadczenie Oferenta, jeżeli z uzasadnionych przyczyn oferent nie będzie w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa wyżej. W przypadku złożenia oświadczenia, Oferent jest zobowiązany do podania przyczyn nieuzyskania poświadczenia. |
Nowy zapis:
Ocena ofert składa się z oceny finansowo handlowej.
Kryterium – cena 100%
Zamawiający przy obliczaniu kryterium będzie brał pod uwagę cenę netto w walucie EUR lub PLN za wykonanie przedmiotu zamówienia.
Punktacja za kryterium kolejnych ofert odbędzie się wg wzoru:
l.p. |
Kryterium |
Waga punktowa kryterium |
Sposób oceny kryterium |
1 |
C – cena netto |
100 pkt |
C = (Cnon / Cnob) x 100
gdzie:
|
Punkt VI.16.g. – dodano nowy punkt
g) Umowę konsorcjum w przypadku złożenia w postępowaniu oferty przez konsorcjum.
Specyfikacji Technicznej, będącej załącznikiem nr 2a
do zapytania ofertowego nr 4
Zmiany w zakresie pkt. 25.
Dotychczasowy zapis:
- Minimalny czas pracy pasteryzatora 7 godzin;
Nowy zapis:
Minimalny czas pracy pasteryzatora 5 godzin;
Powyższe zmiany nie powodują zmiany terminu składania ofert. Informujemy jednocześnie, iż pozostałe zapisy w Zapytaniu ofertowym nr 4 nie uległy zmianie.
W związku z wprowadzonymi zmianami, przesyłamy zaktualizowaną treść Zapytania Ofertowego nr 4 wraz z załącznikami do Oferentów. Wprowadzone zmiany zaznaczone zostały w trybie śledzenia zmian.
Z poważaniem,
W związku z realizacją Projektu „Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18), współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, Poddziałanie 3.2.1 Badania na rynek, oraz obowiązkiem dokonywania zakupów w oparciu o najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę, z zachowaniem zasad uczciwej konkurencji, efektywności, jawności i przejrzystości, Spółka Ovopol Sp. z o.o. składa zapytanie ofertowe dotyczące zakupu, dostawy, montażu instalacji oraz nadzoru nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej.
Nowa Sól,05.03.2020r.
KOMUNIKAT NR 2
W związku z wszczętym przez Spółkę OVOPOL postępowaniem numer 4/2020 dla projektu pt. ”Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr umowy o dofinansowanie: POIR.03.02.01-08-0004/18)”, niniejszym informujemy o zmianie treści Zapytania Ofertowego nr 4 oraz załącznika nr 1 do zapytania ofertowego nr 4.
Wprowadzona zmiana dot. Punktu IV.1. Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert tj. gwarancja jakości:
Dotychczasowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Wydajność pasteryzatora: a) masa jajeczna - min. 5000 l/h, b) żółtko płynne - min. 2800 l/h, żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h; |
|
|
|
|
3 |
Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r. Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy) |
|
|
|
|
Nowy zapis:
L.P. |
Wykaz kryteriów dopuszczających do kolejnego etapu oceny ofert |
Potwierdzenie ( TAK/NIE) |
Opis możliwości wykonania zadania |
Uwagi Oferenta! |
Odnośnik do oferty: Strona nr. Punkt nr. |
1 |
Wydajność linii technologicznej żółtka i masy jajowej nie mniejsza niż 3 mln jaj/dobę. |
|
|
|
|
2 |
Wydajność pasteryzatora: c) masa jajeczna - min. 5000 l/h, d) żółtko płynne - min. 2800 l/h, e) żółtko z dodatkami o wysokiej lepkości - min. 1600 l/h; |
|
|
|
|
3 |
Gwarancja 36 miesięcy: instalacje rurowe, oprogramowanie, połączenia spawane, zbiorniki; Gwarancja 24 miesiące: armatura, automatyka, chillery, głowice myjące, instalacja dozowania soli, izolacja, mieszadła, pasteryzator, pompy, punkty kontrolno-pomiarowe, stacja mycia CIP, system dozowania sody i kwasu, wymienniki ciepła, wyposażenie szaf elektrycznych, zawory, pozostałe. |
|
|
|
|
4 |
Termin realizacji zamówienia maksymalnie do dnia 31.01.2021 r. Zakończenie realizacji zamówienia należy rozumieć jako podpisanie przez strony protokołu zdawczo – odbiorczego bez usterek (zgodnie z treścią wzoru umowy) |
|
|
|
|
Powyższe zmiany nie powodują zmiany terminu składania ofert. Informujemy jednocześnie, iż pozostałe zapisy zapytania ofertowego nie uległy zmianie.
Prosimy o stosowanie aktualnej wersji zapytania ofertowego.
Nowa Sól, 01.04.2020 r.
KOMUNIKAT NR 3
W związku ze stanem epidemiologicznym w Polsce wprowadzamy zmianę w zasadach prowadzenia negocjacji. Zmiana dotyczy możliwości przeprowadzania negocjacji za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej w tym telekonferencji, wideokonferencji. Tryb przeprowadzenia negocjacji zostanie uzgodniony pocztą elektroniczną z każdym z oferentów oddzielnie.
W związku z powyższym informujemy, że negocjacje odbędą się trybie jednoetapowym.
Podpisanie protokołu po negocjacjach odbędzie się również drogą elektroniczną poprzez przesłanie podpisanego skanu protokołu przez Zamawiającego i Oferenta.
Nowa Sól, 14.04.2020 r.
INFORMACJA O WYNIKU POSTĘPOWANIA[1]
o udzielenie zamówienia na zakup, dostawę, montaż instalacji oraz nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej
(zapytanie ofertowe nr 4/2020)
Informujemy, że w związku z realizacją projektu pt.: ”Wdrożenie wyników prac B+R w ramach innowacyjnej linii technologicznej celem uruchomienia produkcji nowych wyrobów w sektorze przetwórstwa jaj kurzych” (nr projektu POIR.03.02.01-08-0004/18), współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, działanie 3.2.1 Badania na rynek oraz obowiązkiem dokonywania zakupów w oparciu o najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę, z zachowaniem zasad uczciwej konkurencji, efektywności, jawności i przejrzystości, Spółka Ovopol Sp. z o.o. zakończyła postępowanie na zakup, dostawę, montaż instalacji oraz nadzór nad instalacją i montażem instalacji linii technologicznej żółtka i masy jajowej wraz z wyborem oferenta.
Informujemy, że na podstawie kryteriów oceny ofert, najlepszą ofertę złożyła firma:
Tetra Pak Sp. z o.o.
Ul. Osmańska 14
02-823 Warszawa
Komisja rekomenduje zlecenie wykonania przedmiotowego zamówienia firmie Tetra Pak Sp. z o.o. do realizacji na warunkach złożonej oferty z dnia 30.03.2020 r. na łączną kwotę netto po negocjacjach w dniu 08.04.2020 r. – 8.350.000,00 PLN (słownie: osiem milionów trzysta pięćdziesiąt tysięcy złotych).
[1] Zgodnie z zapisami Regulaminu udzielania zamówień na dostawy i usługi dla projektu.
Wioletta Raj
OVOPOL Sp. z o.o.
Wojska Polskiego 39
67-100 Nowa Sól
POLSKA
www.ovopol.pl
tel. +48 68 387 32 51
tel. kom. +48 507 019 474
tel./fax +48 68 387 45 94